und so weiter - Reisverslag uit Freiburg im Breisgau, Duitsland van wytske Boer - WaarBenJij.nu und so weiter - Reisverslag uit Freiburg im Breisgau, Duitsland van wytske Boer - WaarBenJij.nu

und so weiter

Door: wytskedeboer

Blijf op de hoogte en volg wytske

13 Oktober 2011 | Duitsland, Freiburg im Breisgau

inmiddels zijn we alweer 4 dagen verder na mijn laatste blog; tijd voor een nieuwe, dacht ik zo.

Zondagavond ben ik met Andreea uit Roemenië naar de Starbucks in de stad gegaan, we hebben wast gedronken en gekletst ( in het Engels, wat me niet zo goed afging als ik had gehoopt, waarschijnlijk vanwege vermoeidheid)

maandag staakte het ov, dus zijn Andreea en ik in drie kwartier naar Het Rektoratgebäude in de stad gelopen, waar de introductiebijeenkomst was ( ik had liever gefietst, maar zij kan niet fietsen, dus liepen we). Daar hebben we een middag ( van 13-16 uur) doorgebracht in een voormalige bioscoopzaal onder de grond met een heleboel mensen uit een heleboel landen die een heleboel folders in hun handen gestouwd kregen Toen werden we onderverdeeld naar opleiding, en kregen we een rondleiding door de stad langs alle universiteitsgebouwen ( helaas is het gebouw waar de opleiding Duits zit een VU- lookalike :S).Toen ik thuiskwam was ik echt kapot! 's avonds wam mijn huisgenootje Kristina, even kennis maken en vroeg of ik meeging naar de Irish pub in de stad, want daar hielden ze een "quiz". De vragen waren onvoorstelbaar moeilijk, en de "quizmaster" sprak Duits met een Iers accent, maar het was heel gezellig!

Dinsdag begon hadden we Behördenführung, een sightseeing langs alle overheids- en universiteitsgebouwen waar je als buitenlandse student iets moet regelen voor je kan beginnen met je studie... geloof me, dat zijn er echt mega-veel!! :P 's middags was er weer een informatiebijeenkomst in het Rektoratgebäude met een heleboel sprekers van verschillende organisaties in de stad. Maar eigenlijk waren we gekomen voor iets anders; de "Stadt- und Kneipenführung":P Wandelingetje door de stadt, terrasje in de zon, biertje erbij, wat wil een student nog meer ( behalve meer geld om van rond te komen?)?

het tweede deel van de was wat minder spannend, want het werd toch echt wel tijd om de officiële documenten te regelen; eerst naar het "Studentenwerk", om het huurcontract te tekenen en de eerste maand huur+borg te betalen, vervolgens daar het Bürgerbüro om me in te schrijven als inwoonster van Freiburg, en toen was het alweer 13 uur, tijd voor nog een informatiebijeenkomst in het Rektoratsgebäude :S Dit keer kregen we info over het Duitse verzekeringssysteem en Duitse onderwijssysteem *gaap* "smiddags hadden we een rondleiding door het Sprachlehrinstitut, waar je ongelooflijk veel talen leren kan! Se man die de rondleiding gaf, is volgens mij een Nederlander ( jeej landgenoot numero 1 in Freiburg!) Als afsluiter gingen Kristina en ik naar de Karaoke in de Irish pub, waar later ook nog wat andere international students kwamen... en o ja ik heb ook een Duitse Sim-kaart gekocht, waarmee ik lekker billig kan bellen!

Vandaag ben ik vroeg opgestaan om een bankrekening te openen, vervolgens moest ik nog een Verzekeringsverklaring ophalen, en wilde ik me eindelijk inschrijven bij de uni, maar was te laat ( ik was er om half f*cking 12!) dus dat komt morgen wel. De informatiebijeenkomst van vandaag was wat een korte bijeenkomst, waar de studentenverenigingen zich voorstelden( een theatergroep, een studenengroep voor studenten uit Mongolië en christelijke groepen. )

nu ben ik dus weer in mijn kamertje, nogal uitgeput! :P Ik heb de laatste paar dagen onzettend veel nieuwe mensen leren kennen ( Z.B. Karoliina & Milka uit Finland, Tess uit Zweden, Isabel uit Engeland, veel mensen uit vietnam, China, Taiwan en Indonesië van wie ik de naam steeds vergeet, Rachael uit Australië, Milena uit Polen,Sarah uit Frankrijk, Jaime uit Spanje en nog veel meer mensen...)

Dit weekje heeft me ook een enrome verrijking van mijn woordenschat opgeleverd :P "hangry"( = so hungry that you get angry) vind ik het mooiste voorbeeld :P Trouwens, ik woon NIET in het stadsdeel Vauban ( als in: Vouwbaan), maar in Vauban ( als in: woobah) hehe toch ook nog iets Frans in Duitsland.

morgen is al om 10 uur een bijeenkomst en ga ik een nieuwe poging wagen om me in te schrijven bij de Uni. 's avonds begint het Volksfeest Freiburg en is de International Party. als ik dat overleef ben ik alweer aan het einde van een vrij brave( het programma van de uni bevatte bijna alleen maar leerzame en saaie bijeenkomsten)Maar ongelooflijk uitputtende week.

ik geloof dat deze blog echt veel te lang wordt, dus stop ik maar weer even...

Kuß und Gruß,

Wytske

• 13 Oktober 2011 - 14:33

Kirsten:

Zozo, druk programma zeg! Klinkt leuk! Geen foto's deze keer? Veel mensen leren kennen zeg! Grappig, dat 'hangry'. Die houden we erin :) Veel plezier bij het Volksfeest en de Party! Lelijk gebouw dus waar Duits gegeven wordt, ach, het gaat om het innerlijk :D

Xx

• 13 Oktober 2011 - 14:41

Wytske:

woow, dat is een snelle reactie, zeg! inderdaad een druk programma... miscchien iets TE druk... :P ik laat mijn fototoestel telkens om mn kamer liggen als ik wegga haha... bovendien ben ik ook niet een echt fotomaakpersoon... :P wat betreft dat gebouw van Duits, er staat een foto van op mijn facebook... kreeg echt een Déja- VU :P hoe gaat het op de echte VU??? :P lukt het een beetje met discourse en alles???