il est beau, mais il est chèr - Reisverslag uit Freiburg im Breisgau, Duitsland van wytske Boer - WaarBenJij.nu il est beau, mais il est chèr - Reisverslag uit Freiburg im Breisgau, Duitsland van wytske Boer - WaarBenJij.nu

il est beau, mais il est chèr

Door: wytskedeboer

Blijf op de hoogte en volg wytske

04 November 2011 | Duitsland, Freiburg im Breisgau

het is alweer een week geleden dat ik mijn laatste blog schreef! Ik was op de Schlossberg geweest, oder? vandaag was ik daar weer,maar daarover later meer ( oew, lekker poetisch vandaag :P)

Zaterdag was er een studentendemonstratie voor eerlijke huurvoorwaarden en huurprijzen. Hoewel ik hen al had verteld dat het in Freiburg nog best meevalt als jet het vergelijkt met de situatie in Amsterdam, wilden mijn huisgenootje Sabrina en haar jongere zusje( die ook in Freiburg studeert) dat ik ook zou komen, waarop ik netjes antwoordde dat ik "vielleicht"zou komen... :P maar stiekem had ik andere plannen op mn vrije zaterdag... :P want ik zou met Andreea naar de IKEA gaan!!!! maar eerst maar ff een wasje draaien... :P wassen doe je hier met een kaart,waar punten op staan, die kaart moet je in een leesapparaat steken, dan worden er punten van je kaart afgeschreven, etcetera etcetera.... DOET HET LEESAPPARAAT T NIET!!! geen wasjes dus dit weekend... :P heb uiteindelijk maandag pas kunnen wassen :P maargoed, we gingen dus naar IKEA, eerst met de tram naar t centraal station, toen met de bus...De tram rijdt door het centrum,waar de demonstratie was. Vanuti de tram konden we de demonstratie zien. Een paar studenten en echt ongelooflijk veel Popo's. Het zag er echt blauw van de politie, en er kwamen steeds meer agenten bij, terwijl de demonstreanten op hun dooie gemak peuken rookten en leuzen riepen... Eenmaal aangekomen bij de IKEA, hebben we waxinelichtjes gekocht, hele schattige kattenposters voor aan de muur en een cactus! Met al deze dingen ziet mijn kamer er nu iets minder uit als een cel :)

zondag nog wat gelezen en geleerd, en naar de Irish pub (again).

maandag was het Halloween! Eerst Phraseologie om 12, iets eten in de mensa om half 3, toen Literatuur om 4,en nog even gauw de stad in om een kostuum te kopen. Bij de Karstad vond ik een rek met halloweenspullen....tussen de vampiertanden, het nepbloed en de lichgevende duivelshoorntjes,vond ik een prachtige Sweeney todd-pruik! jammer dat de prijs wat minder prachtig was... veelsteduur... Toen ben ik maar voor een zwart-groene heksenhoed gegaan! paar spinnenoorbellen erbij en mijn outfit was compleet met mn zwarte jurkje dat ik nog in de kast hangen had. Waarom een kostumm, zul je denken... omdat 's avonds een grote Halloweenpary in de Studentensiedlung (stusie) Seepark was! Ik ging er met Andreea heen en het was echt heel vet! Er waren kikkers, prinsessen, engeltjes, onidentificeerbare figuren en heel veel zombies en vampieren.... de Stusiebar heeft 2 verdiepingen; een (hele creepy) kelder, en een grote zaal boven.... In de grote zaal werden horrormovies zonder geluid vertoond en muziek gedraaid. Vooral de muziek was helemaal mijn stijl :P (spicegirls, backstreetboys, jlo etc :P) tot eht tijd werd om naar huis te gaan... de trams reden niet, denachtbus was net weg, dus gingen we maar lopen...Andreea en ik zijn samen met Zuhal ( Turkije) en Isabel ( UK) richting centrum gelopen, en van daaruit zijn Andreea en ik naar Vauban gelopen.... in totaal een wandelingetje van zo'n anderhalf uur haha... :P maar toen konden we eindelijk lekker gaan slapen... Gelukkig was dinsdag een feestdag ( Allerheiligen), dus hoefden we niet naar de uni... :P heb lekkker van 5 tot 13 liggen pitten haha :P daarna nog wat gelezen,gegeten en weer pitten :P

en toen was het alweer woensdag... weer lekker naar de uni; kompetenzerweiterungskurs....we hadden een hele discussie over wat kunst precies is,en wat het nut is van kunstsubsidie.... we kwamen er niet echt uit haha :P

Gisteren hadden we een langdradig college historische Linguistik over verschillende taalgroepen. Daarna heb ik lekker in de stad Heiße Schoki gedronken en Flammkuchen gegeten met Rachael uit Australië. Ze had nog een kussen en waxinelichtjes nodig, dus ik nam haar mee naar de IKEA:p onderweg kwamen we Tess uit Zweden tegen, die ook op weg was naar de IKEA... Rachael was nog nooit bij de IKEA geweest, dus Tess en ik hebben haar alle hoeken van de IKEA laten zien :P HEt is echt leuk om naar deIKEA te gaan met iemand uit Zweden trouwens... :P die namen vand e producten betekenen ook echt wat haha... het kussen Gosa bijvoorbeeld, betekent "knuffelen"! denk daar maar aan als je je kussen knuffelt! :P ik heb gekleurde whiteboardstiften gekocht, trouwens... nu kan ik mijn whiteboard lekker versieren met kleurtjes :)

vandaag was ik dus weer op de Schlossberg, met Milka en Karoliina uit Finland... we zijn de berg opgewandeld ( geloof me, das dodleijk zwaar :P) enhebben van het uitzicht genoten, daarna hebben we weer een heisse Schoki gedronken in de stad, met Ann uit Rusland en nu ben ik moe en liggen mijn hielen open.

EINDE

P.S. bedankt voor iedereen die me post stuurt! het is echt leuk om af en toe iets anders in mijn brievenbus te vinden dan flyers :)

p.s.p.s...ik lees net dat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog onder het Haupbahnhof van Freiburg is gevonden, maar die is niet gevaarlijk... :P check

voor meer inf ( in het Duits)

• 05 November 2011 - 10:39

Kirsten:

Haai Wytske,

Leuk verhaal weer zeg!
    En wat een leuke foto! :)
    Chocomel-ze verder ;) Haha!
    Hier gaat alles z'n gangetje.. Tot nu toe 2 van de 3 tentamens gehaald.. DAC nog afwachten..

Xx