Quiche Lorraine,Madeleines, Glühwein?
Door: wytskedeboer
Blijf op de hoogte en volg wytske
20 November 2011 | Duitsland, Freiburg im Breisgau
We liepen de winkel uit met naast quiches ook chocoladegebak( Isabel), bosvruchtentaartjes( Jamie, Abby en Milka) en Madeleines( Laura ,Tess en ik):P daarna zijn we langs de rivier gelopen, naar een wijk die "la petite France" heet. Dat is een pittoressk stadsdeel met oude gekleurde huisjes, veel toeristenwinkeltjes en een seksshop langs de rivier :P Op onze weg terug naar het überlelijke treinstation hebben we nog een terrasje gepakt, echte Franse baguettes gescoord en hebben Abbie en Jamie wat souvernirs geshopt. Terug in Freiburg heeft Isabel meteen Zuhal weer gebeld,die was inmiddels weer uit het ziekenhuis en voelde zich alweer veel beter. gelukkig maar! Zo sloten we onze Franse dag toch nog goed af!
Zondag begint mijn vaste huiswerkdag te worden, geloof ik. Moest nog vier hoofdstukken lezen voor literatuur, nog wat lezen voor Phraseologie, nog een opstel schrijven over reclame, en wonder boven wonder heb ik dat effe allemaal in één dag geschafft!
Maandag mocht ik meteen mijn kennis van de Phraseologie beproeven... Er was een presentatie over Interprasemen: dat zijn een soort spreekwoorden/ uitdrukkingen die in verschillende talen hetzelfde zijn. Er werden voorbeelden gegeven van Duits/Hongaarse uitdrukkingen, die dezelfde vorm hebben en ook dezelfde betekenis, wat best bijzonder is. Aansluitend was er een discussie over wat je tot Interphrasemen kunt rekenen, en welke uitdrukkingen niet. Best interessant, maar tot een conclusie kwamen we niet. Na een lunch in de mensa, waar ik Zuhal en Isabel weer tegenkwam,was het weer tijd voor het wekelijkse Literatuur- avontuur!:S Marjukka ( Finland) en ik hebben ons weer kapotgelachen om de kinderachtige manier waarop het er in deze les aan toe gaat,met tekeningetjes op het bord, kaarten trekken omte bepalenin welk "groepje" je komt, en presentaties die gewoon LETTERLIJK van blaadjes worden gelezen... :P maar goed...
dinsdag weer Kompetenzerweiterungskurs... Dit keer was het thema reclame ( beter dan moderne Kunst, toch?) We hebben gediscussieerd over reclame, of er teveel reclame is en waarvoor reclame moet worden gemaakt, en welke reclame verboden moet worden...
Woensdag was een lange dag! weer kompetenzerweiterungskurs van 14-16, maar daarna nog een extra ingelast college Historische Linguistik van 18-20 uur. Historische Linguistik is cool, maar echt lastig... De docent vertelt heel veel en heel snel, en stelt dan een vraag, waar hij heel snel antwoord op verwacht, als hij geen antwoord krijgt,praat hij verder. Op zich zijn de vragen niet zo moeilijk,maar de taalwetenschappelijke termen die hij gebruikt,zijn in het Duits. Ik heb tijdens Inleiding taalwetenschap aan de VU wel behoorlijk wat termen voorbij horen komen,maar dan wel in het Engels of in het Nederlands. Dus alles wat hij zegt,moet ik voor mezelf zo snel mogelijk vertalen naar het Engels/ Nederlands voor ik precies snap wat hij bedoelt! En dat om zes uur 's avonds haha! Morgen moet ik maar even mijn aantekeningen doorlezen om te kijken of ik er nog wat van kan bakken... Na dit avondcollege konden we meteen door naar de Irish pub, want woensdagavond= Karaokeavond. De Irish pub is altijd gezellig, maar Karaokeavond is de gezelligste avond:) Laura (Italië) heeft een paar liedjes gezongen, onder andere met Isabel.
Donderdag had ik nog een college Historische Linguistik, en toen weekend!!!
Vrijdag = wasdag. Ook had mijn lieve huisgenootje Sabrina een feest/ eet/ drinkavondje georganiseerd voor vrienden.Ik was ook uitgenodigd! We hebben samen vegetarische pizzabroodjes gebakken. mmmm!
Vandaag ben ik de Schlossberg opgelopen :) heerluk! alleen jammer dat ik nu weer veel huiswerk moet gaan doen op zondag haha! Eigen schuld, dikke bult!
Maar gelukkig komt na Zondag weer Maandag! Maandag is D- Day in Freiburg! want de Kerstmarkt opent Maandag om 10 uur! Let's get ready for Lebkuchen, Weinachtsgeschenke en GLÜHWEIN!!! ;)
De reacties op mijn blog vind ik echt leuk! Om even aan iedereen een paar dingen duidelijk te maken, ik ga in mijn blog dag na dag af, ook al is er niks interessants aan de hand.Toch schrijf ik erover, want dit is niet voor niets een dagboek haha! Ten tweede: waarom ik zoveel spelfouten in mijn blog laat staan? Typen is nou eenmaal lastig voor een motorisch laagbegaafd mens als ik haha:P Bovendien schrijf ik mijn blogs meestal even heel snel en 's avonds laat. Daarbij komt het feit dat ik overdag een aantal talen door elkaar schrijf/praat. Engels en Duits gaan niet samen! ik heb al ontelbare keren "English" in het Engels als "Englisch" geschreven haha... ik hoop hierbij genoeg verklaringen te hebben gegeven voor de spelfouten in mijn blogs! Mijn excuses, eindredactie volgt later! :P
Liebe Grüße
Wytske
20 November 2011 - 08:14
Kirsten:
Haai,
Leuke foto's wederom!
Straßbourg klinkt ook zo lekker Frans, haha :P Maargoed, wel leuk joh! Ben jaloers :) Hier gaat gewoon alles z'n gangetje, ergens ook wel lekker..
Vet, die Kerstmarkt! Zou ik ook wel heen willen! Misschien doe ik dat dit jaar ook nog wel, maar dan waarschijnlijk niet naar Freiburg, m'excusez ;) Haha!
Groetjes, veel plezier nog daar! Huiswerkze :|
Xx -
20 November 2011 - 09:52
Marijke:
Hoi wytske,
Ik kijk elke week uit naar het nieuws op je blog. Je hebt een behoorlijk vol programma zo te lezen met al die dingen die je samen met je medestudenten doet. Kerst komt al dichtbij bij jou. Leuk die kerstmarkten. Succes met alles en ik kijk uit naar je volgende blog. Grüße Marijke -
20 November 2011 - 11:38
Mandy:
Gaaf Wyts! Ik krijg bijna spijt dat ik zelf niet naar het buitenland ben gegaan! Je maakt veel leuke dingen mee, ontmoet nieuwe mensen en leert goed Duits! :D
Viel SpaB!!
Xx Mandy